ORKEST EN DIRIGENT

AMUSEMENTSORKEST ANDANTE

Andante is in 1912 opgericht als een trio bestaande uit twee violen en een cello en bestaat nu uit ca. 30 vaste spelers van jong tot oud in de bezetting; vijftien violen, tien blazers, waaronder trompet, trombones, saxofoons, klarinetten, dwarsfluit, hobo en fagot. Natuurlijk een ritmesectie en de vocalen worden verzorgd door een zangeres en een zanger en dit geheel onder leiding van de dirigent Arend Huisman.

 Andante is in de wijde omtrek van haar standplaats Bolsward bekend om het gevarieerde repertoire van lichtklassieke en populaire muziek, dat de spelers en dirigent enthousiast laten klinken.

Bezetting van het orkest

DirigentArend Huisman
ZangFoppe de Lang
Rixt Rypma
Viool
Geesje Brugman
Ronnie Gadiot
Els Hamersma
Joop Idsinga
Margriet Idsinga
Jan Langenberg
Ernst Meijer
Michael Pompe van Meerdervoort
Rixt Rypma
Franke vd. Schaaf
Annelies Scholtze
Minke Sikma
Monique Sterk
Lies de Vries
Hendrika Woudstra
celloJoost Albers
Marian van Eyk
Willemijn
van der Werf
contrabasSjoukje de Hoop
Dicky Meijer
DwarsfluitCoby Roelofsen
Aafke van der Zee
KlarinetEva Brouwer
Willy van der Wouw
AltsaxAndré Brinckman
Pier Posthuma de Boer
TenorsaxAgatha Koopmans
TromboneSteffen Foekema
TrompetJan Bruinsma
AccordeonAndré Brinckman
PianoPieter van Gool
GitaarVacant
SlagwerkSybe Krol
GeluidstechniekVacant

Onze dirigent AREND HUISMAN maakt onderhand al 50 jaar muziek. Van jongenskoor tot rockband, van bigbands tot klassieke orkesten, overal kan hij zijn ei kwijt. En dat “overal” geldt ook voor de locaties; tot nu toe speelde hij in bijna heel Europa, Indonesië, Maleisië, Paraguay, Thailand en Uruguay.

Toen hij 25 jaar geleden een keer met zijn vader meeging naar een repetitie van Amusementsorkest Andante was hij zeer aangenaam verrast. De combinatie van de compacte doch veelzijdige bezetting en het tijdperk waarin de gespeelde muziek werd geschreven (van ruwweg 1850 tot 1950, een era waarin enorme vernieuwingen in de muziek werden bewerkstelligd) maakten iets in hem los.

Dus toen hij hoorde dat er een nieuwe dirigent gezocht werd, was het telefoontje snel gepleegd en een afspraak gemaakt. Dat was de start van een voor beide partijen zeer prettige samenwerking waarin de warme sfeer en het ontspannen enthousiasme bijdragen aan een karaktervolle presentatie van de vele muziekstijlen.

Wil je ook meespelen? Kijk bij Vacatures.

Optreden boeken

Een optreden van Amusementsorkest Andante uit Bolsward behoort tot de mogelijkheden.
Tijdens optredens spelen we meestal tweemaal drie kwartier, waartussen een pauze en komen we tot zo’n 16 a 18 stukken waarvan meestal een deel ook vocaal.
Om de kosten van dirigent, huur oefenruimte etc. etc. te dekken vragen wij een vergoeding van € 600.= voor een optreden van tweemaal vijfenveertig minuten, waartussen een pauze.

Al bijna 110 jaar AMUSEMENTSORKEST ANDANTE!       Meer hierover weten…..?