ORKEST EN DIRIGENT

AMUSEMENTSORKEST ANDANTE

Andante is in 1912 opgericht als een trio bestaande uit twee violen en een cello en bestaat nu uit ca. 30 vaste spelers van jong tot oud in de bezetting; vijftien violen, tien blazers, waaronder trompet, trombones, saxofoons, klarinetten, dwarsfluit, hobo en fagot. Natuurlijk een ritmesectie en de vocalen worden verzorgd door een zangeres en een zanger en dit geheel onder leiding van de dirigent Arend Huisman.

 Andante is in de wijde omtrek van haar standplaats Bolsward bekend om het gevarieerde repertoire van lichtklassieke en populaire muziek, dat de spelers en dirigent enthousiast laten klinken.

Bezetting van het orkest

DirigentArend Huisman
ZangFoppe de Lang
Viool
Nynke vd. Akker
Geesje Brugman
Hanja Dijkstra
Ronnie Gadiot
Joop Idsinga
Margriet Idsinga
Jan Langenberg
Michael Pompe van Meerdervoort
Franke vd. Schaaf
Annelies Scholtze
Minke Sikma
Lies de Vries
Hendrika Woudstra
celloJoost Albers
Loes Comello
Vera Visser
Willemijn
van der Werf
DwarsfluitCoby Roelofsen
Aafke van der Zee
KlarinetLucia Messcherdorp
Willy van der Wouw
HoboMargriet Idsinga
Fagotvacant
AltsaxAndré Brinckman
Pier Posthuma de Boer
TenorsaxAgatha Koopmans
TrompetJan Bruinsma
Bauke Foekema
TromboneSteffen Foekema
PianoLucas Foekema
AccordeonAndré Brinckman
SlagwerkRicardo Rijsdijk
contrabasSjoukje de Hoop
Dicky Meijer
GitaarMichiel Galama
GeluidstechniekVacant

 

Onze dirigent AREND HUISMAN maakt onderhand al 50 jaar muziek. Van jongenskoor tot rockband, van bigbands tot klassieke orkesten, overal kan hij zijn ei kwijt. En dat “overal” geldt ook voor de locaties; tot nu toe speelde hij in bijna heel Europa, Indonesië, Maleisië, Paraguay, Thailand en Uruguay.

Toen hij 25 jaar geleden een keer met zijn vader meeging naar een repetitie van Amusementsorkest Andante was hij zeer aangenaam verrast. De combinatie van de compacte doch veelzijdige bezetting en het tijdperk waarin de gespeelde muziek werd geschreven (van ruwweg 1850 tot 1950, een era waarin enorme vernieuwingen in de muziek werden bewerkstelligd) maakten iets in hem los.

Dus toen hij hoorde dat er een nieuwe dirigent gezocht werd, was het telefoontje snel gepleegd en een afspraak gemaakt. Dat was de start van een voor beide partijen zeer prettige samenwerking waarin de warme sfeer en het ontspannen enthousiasme bijdragen aan een karaktervolle presentatie van de vele muziekstijlen.

Wil je ook meespelen? Kijk bij Vacatures.

Optreden boeken

Een optreden van Amusementsorkest Andante uit Bolsward behoort tot de mogelijkheden.
Tijdens optredens spelen we meestal tweemaal drie kwartier, waartussen een pauze en komen we tot zo’n 16 a 18 stukken waarvan meestal een deel ook vocaal.
Om de kosten van dirigent, huur oefenruimte etc. etc. te dekken vragen wij een vergoeding van € 600.= voor een optreden van tweemaal vijfenveertig minuten, waartussen een pauze.

Al 110 jaar AMUSEMENTSORKEST ANDANTE!       Meer hierover weten…..?